Workshops

Kinderen & Zo biedt korte inspirerende workshops voor ouders of professionals. Workshops kunnen georganiseerd worden op het kinderdagverblijf, in een Centrum Jeugd en Gezin, een bibliotheek of in een andere instantie. Kinderen & Zo geeft hier op een creatieve en laagdrempelige manier invulling aan. Je vindt hier een aantal standaard thema’s, maar het is natuurlijk ook mogelijk een workshop op maat te verzorgen.


Eigen huis en tuin

Ieder kind is uniek, competent, krachtig en creatief. Kinderen hebben een aangeboren nieuwsgierigheid en een drang om de wereld te ontdekken. Welk spelmateriaal kan je in huis halen en hoe bied je dit eigenlijk aan? Leuke weetjes en inspirerende tips om ‘out of the box’ te denken en thuis mee aan de slag te gaan. Tijdens deze thema-avond geef ik informatie hoe je het kind de weg kan wijzen in de omgang met zichzelf en zijn omgeving.


Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Durf jij naar jezelf te kijken wat opvoeden betreft? Hoe breng jij als ouder het er vanaf en wat voor invloed heeft dit op jouw kind? De strubbelingen die je ervaart, zeggen ook iets over jezelf en niet alleen over het gedrag van jouw kind. Tijdens deze thema-avond gaan we aan de slag met eigen input uit de praktijk en houden we onszelf de spiegel voor.


Praatjesmakers

We kennen ze allemaal, de praatjesmakers. Geweldige uitspraken die de buik doet schudden en menig hart sneller laat kloppen. Hoe zit het met onze eigen praatjes? Doe jij wat je zegt en hebben jouw kinderen ook inspraak? Tijdens deze interactieve thema-avond geef ik tips en tricks over respectvolle communicatie en gaan we vooral samen ervaren.


Wat je aandacht geeft groeit

Kinderen leren door bewegen. Met aandacht voor de ontwikkeling van een kind help je het groeien. Maar hoe verloopt nu eigenlijk de motorische ontwikkeling en wat voor invloed heeft deze op de verdere ontwikkeling van het kind? Hoe kun je hier als ouder het beste bij aansluiten? Antwoorden op deze vragen en meer krijg je tijdens deze thema-avond.