Coaching voor professionals

Kinderen & Zo biedt coaching aan kinderdagverblijven om zo de pedagogische kwaliteit te versterken. Kinderen & Zo coacht en ondersteunt pedagogisch medewerkers op een laagdrempelige en praktische manier bij het werken met kinderen. Bottom up werken aan kwaliteit, vernieuwing en verdieping. Je vindt hieronder een aantal standaard thema’s, maar het is natuurlijk ook mogelijk een coachingstraject op maat te verzorgen.


Samen een blije dag

Hoe heet je kinderen welkom? Hoe communiceer je met kinderen en ouders? Hoe sluit je aan bij de behoefte van de kinderen? Hoe ziet de dagindeling eruit? Zo maar wat vragen die tijdens de coaching aan bod komen. Nieuwe ideeën en tips om de dag nog leuker en zinvoller te maken samen met de kinderen, collega’s en ouders. Kinderen & Zo maakt samen met jou een blije dag.


Spelen met ruimte

Hoe maak je optimaal gebruik van de ruimte en laat je deze voor je werken? Inrichten en styling is een vak apart. Vaak staat dit ergens onderaan het takenlijstje van de pedagogisch medewerker. Er moet zoveel meer gebeuren. Toch zie ik vaak dat ruimte onderschat wordt en dat een goede ruimte veel oplevert. Kinderen & Zo kijkt graag mee, geeft inspiratie voor de inrichting, opruimtips en kan ondersteunend zijn in de uitvoering.


Natuurlijk spelen

Kinderen hebben een aangeboren nieuwsgierigheid en een drang om de wereld te ontdekken. Kennis van de spelniveaus, het spelmateriaal en het activiteiten aanbod is nodig om de ontwikkeling en het plezier van kinderen te ondersteunen. Samen kijken we kritisch naar het aanbod van activiteiten en aanwezige materialen. Kinderen & Zo daagt je uit om  ‘out of de box’ te denken en in te spelen op de behoefte van het kind.


Wat je aandacht geeft groeit

Kinderen leren door te bewegen. Door aandacht te hebben voor de ontwikkeling van een kind, help je het kind groeien. Maar hoe verloopt nu eigenlijk de motorische ontwikkeling van een kind? En wat voor invloed heeft dit op de verdere ontwikkeling? Wat zijn de verschillen tussen jongens en meisjes? Hoe zoek je de balans voor de verschillende leeftijden op de groep? Kinderen & Zo geeft ondersteuning en praktische tips die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Ik vind dat je goed afstemt op je klant en met heel veel rust, enthousiasme, positiviteit en inspiratie coacht. Ik had echt het gevoel dat ik werd gezien zoals ik ben en daardoor verliep de coaching naar mijn idee heel natuurlijk.

Judith van Veelen
Pedagogisch medewerker